HorecaKas: al 15 jaar je betrouwbare horecamakelaar!

 24/08/2020

Mocht je toe zijn aan de koop, huur, verkoop of verhuur van een horecagelegenheid dan is Adri Kas dé man die je hierbij deskundig kan begeleiden. Ik help de horecaondernemer om het hele dossier op orde te krijgen en zorg aansluitend voor een (gratis!) waardebepaling.

15 jaar ervaring

Met mijn bedrijf HorecaKas heb ik inmiddels 15 jaar ervaring in het bemiddelen bij en in goede banen leiden van de koop of verkoop van horecabedrijven en -panden in West-Brabant en Zeeland.
Sinds januari 2019 is mijn werkgebied nog verder uitgebreid in Zeeland door een samenwerking aan te gaan met Rob Martens, onder de naam Martens en Kas Horeca- en Recreatiemakelaars, kortweg MKHoreca.

Je ziet dat ondernemers de laatste jaren steeds beter de verkoop van hun bedrijf voorbereiden”, kan ik stellen. Ze hebben hun zaakjes, samen met hun adviseur of accountant al vrij goed voor elkaar op het moment dat ze bij mij aankloppen. Hierdoor kan ik hen nóg beter begeleiden in het koop- of verkoopproces.
Het is fijn om te zien hoe ondernemers de zaken heel serieus aanpakken. Dat werkt voor alle partijen het prettigst.

Lichtpuntjes.

In deze voor horecaondernemers moeilijke tijden is het onvermijdelijk dat er zaken gaan omvallen. Zeker in een stad als Breda waar de laatste jaren de bomen tot in de horeca-hemel leken te groeien en je steeds meer zaken er bij zag komen. Dan is het niet verwonderlijk dat er een aantal van die bedrijven het niet gaat redden.
Ik voorzie dat vooral kleine buurtcafétjes het moeilijk gaan krijgen.
In Zeeland daarentegen zie ik de laatste tijd juist weer een opleving. Zolang de toeristen daar kunnen blijven komen, is daar een grotere kans op overleving.

Toch zie ik het niet somber in. Je moet zorgen dat je als horecaondernemer probeert in te spelen op de situatie. Soms betekent dat, dat je de verkoop of koop even moet uitstellen. Dat zag je de voorbije maanden wel. De laatste maand zie ik de markt bij zoekers gelukkig weer aantrekken.
Onlangs heb ik bijvoorbeeld nog twee hotel-restaurants verkocht. En goede samenwerking tussen de ondernemer, diens financieel adviseur en HorecaKas is daarbij belangrijk.

Koop en verkoop met beleid.

Als je wilt verkopen heb ik nog wel een paar aandachtpunten.
Zet je bedrijf tijdig in de verkoop. Het kan immers wel maanden duren voordat er werkelijk wordt verkocht.
Zorg voor een goed dossier. Daarbij help ik ook.
Denk aan het snel aanleveren van de arbeidscontracten en recente jaarcijfers.
Tot slot, iets dat nogal eens wordt vergeten: blijf investeren. Dat klinkt misschien tegenstrijdig, maar een zaak verkopen die niet goed is onderhouden, is veel moeilijker dan eentje die er verzorgd uitziet.

Voor ondernemers die een bedrijf willen kopen heb ik ook nog wel wat tips. Kom met een goed plan en denk goed na over de formule die je wilt neerzetten. Doe vooraf marktonderzoek en kijk daarbij vooral naar de behoefte van de doelgroep die je voor ogen hebt. Als dat in orde is, ben je al een heel eind. Denk niet te snel ‘die koop doe ik verder zelf wel’, maar neem een aankoopmakelaar mee. Voor de daadwerkelijke aankoop of huur van een pand kijk ik dan graag mee met je. Daarna help ik je aan het perfecte pand voor jouw onderneming.

Zie ook pagina 15 van Hap & Tap Hap & Tap augustus 2020

Meer nieuws

Ben je van plan te verkopen?

Vraag een oriënterend gesprek aan.

Lees dit bericht

Artikel in Hap & Tap april 2021

In dit artikel leg ik uit wat ik voor de ondernemers in deze lastige periode kan betekenen.

Lees dit bericht

Compleet vernieuwde website

De website horecakas.nl is compleet vernieuwd. Waarom een nieuwe website?

Lees dit bericht

Kies zeker, kies HorecaKas!

Bij HorecaKas ben je verzekerd van een persoonlijke aanpak die gebaseerd is op een heldere visie. Dat is de waarborg voor een verkoop of een koop waar je nog lang met plezier aan terug zult denken!

Bellen
+31649 111 649

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00

Mailen
info@horecakas.nl

Reactie binnen 24 uur