Wat is de waarde?

Wat is de waarde van mijn onderneming?
Wat is de (huur)waarde van mijn horecapand?
Welke waarde wil ik weten en waarvoor?

Allemaal vragen die u bezig kunnen houden. HorecaKas Makelaardij geeft u hier antwoord op.

Doel

Belangrijk is het doel waarvoor getaxeerd gaat worden. Het kan gaan om de onderbouwing van een financieringsaanvraag bij een bank. Het kan ook voorkomen dat een verhuurder wil weten wat een redelijke huurprijs is voor zijn horecapand. Of een ondernemer wil zijn horecabedrijf verkopen en wil weten wat de waarde going concern is (inventaris, goodwill, huurderbelang, exploitatierechten en handelsnaam).
In alle gevallen geef ik u aan hoe ik uw horecabedrijf of -pand taxeer.

Hoe komt de taxatie tot stand?

In het kort zal het traject van een taxatie van een horecapand of horecaonderneming er als volgt uit zien:

 

  • We maken een afspraak voor opname van het te taxeren pand en/of de onderneming
  • Vooraf doe ik het nodige onderzoek bij o.a. het Kadaster, de Kamer van Koophandel en eventueel de gemeente
  • Een zorgvuldig opgestelde checklist wordt besproken en punt voor punt behandeld
  • U zorgt voor de benodigde informatie die niet openbaar beschikbaar is. Denk aan jaarcijfers, verplichtingen, arbeidsovereenkomsten, etc.
  • Het taxatierapport wordt opgesteld en in tweevoud per post naar u opgestuurd; op verzoek wordt een digitale versie naar u of bijvoorbeeld uw accountant gemaild

En natuurlijk geef ik met alle plezier een toelichting op het taxatierapport.

Graag leg ik u de voorwaarden en mogelijkheden uit. Dus neem contact op met HorecaKas Makelaardij voor een objectief en goed onderbouwd taxatierapport.

Copyright © 2014-2014 - 2019 HorecaKas. Alle rechten voorbehouden.   Download folder