Grand-Pub - Restaurant Captain Cook's - Roosendaal

Vraagprijs inv./gw
€ 150.000,00
Overige informatie
Op aanvraag

Omschrijving

ZEER SCHERPE VRAAGPRIJS. Met recht de mooiste en beste locatie van Roosendaal. Captain Cook’s op deze toplocatie is een Grand-Pub - Restaurant met terrassen en zalen.

De pub (ca. 198 m2) heeft maar liefst 100 zitplaatsen waaronder een chesterfield hoek en de plaatsen aan de imposante bar.

– heerlijke koffie met ambachtelijk gebak uit eigen keuken

– Lunch

– Terrassen voorzijde en achterzijde (deels verwarmd)

– Borrel met tapas

– Meer dan 70 speciaalbieren en 4 heerlijke wisseltapbieren!

– mooie wijnen

Bij mooi weer wordt dit alles ook geserveerd op het (verwarmd) terras (ca. 250 m2) op het zuiden, grenzend aan het voetgangersstraatje “Tussen de Markten”. En uiteraard op het voorterras (ca. 33,6 m2) op de Markt.

Captain Cook’s restaurant op de 1e etage (ca. 197 m2) heeft een open keuken.

Het professionele keukenteam kookt traditioneel met zelfgemaakte soepen, sauzen, nagerechten en gebak. Alle gerechten worden uitsluitend met verse ingrediënten bereid.

De menukaart bevat vlees-, vis-, vegetarische en veganistische gerechten.

Zaal:

Een privéaangelegenheid, receptie, privédiner of een feestje? Dan heeft Captain Cook’s een mooie en sfeervolle zaal op de 2e etage.

De zaal heeft een bar, airco en geluidsinstallatie. De zaal kan opgedeeld worden in 2 kleinere zalen.

De historie van Captain Cook's

In 1909 werd dit prachtige, deels monumentale pand gebouwd als woonhuis door grossier H. Laane. Achter dit woonhuis was zijn koffiebranderij en sigarenfabriek.

Deze fabriekshal brandde in 1927 volledig af. De brand was zo hevig dat het brandweerkorps van Bergen op Zoom te hulp moest komen. Deze beschikte toen, in tegenstelling tot de Roosendaalse brandweer, al over een stoomspuit. Helaas bleken de koppelingen van de blussystemen niet op elkaar te passen. Naar verluid zou dit hebben geleid tot standaardisering in heel Nederland.

In 1939 werd het pand eerst gevorderd als stafgebouw voor de Nederlandse defensie, daarna door de Duitse. Vanaf 1946 diende het als kantoor voor de Inspectie invoerrechten en accijnzen (douane).

Sinds 1990 is de gevel opgenomen in de monumentenlijst.

In 2000 hebben de kille kantoren plaats moeten maken voor onze sfeervolle horecagelegenheid, die in 2001 de deuren opende voor het publiek. Op de plek waar vroeger de fabriekshal stond is ons gezellige tuinterras gemaakt. In de afgelopen jaren is Captain Cook’s uitgegroeid tot een vaste waarde in de Roosendaalse horeca. Het eten is altijd vers bereid door de enthousiaste keukenbrigade, die niets wil weten van blikjes en pakjes. Het devies is: “dat kunnen wij beter!”

Voor de drankjes gaan de variaties van de koffiemelange van eigen label, via de gevarieerde bierkaart met zo’n 70 verschillende speciaalbieren, naar door de barman vers gemaakte cocktails. Kortom voor ieders wat wils!

Meest recent heeft sinds 2018 een samenwerking met brouwerij Parelhoen ertoe geleid dat deze als enige echte binnenstad brouwerij haar intrek in het statige pand heeft genomen. Natuurlijk kunnen hier in samenwerking met Captain Cook’s leerzame workshops worden genoten.

Algemeen

Geen brouwerijverplichting

Geen andere leveranciersverplichtingen

2 kelders aanwezig

Inblaas en afzuiging aanwezig

Geen energielabel (monument)

Kies zeker, kies HorecaKas!

Bij HorecaKas ben je verzekerd van een persoonlijke aanpak die gebaseerd is op een heldere visie. Dat is de waarborg voor een verkoop of een koop waar je nog lang met plezier aan terug zult denken!

Bellen
+31649 111 649

Ma. t/m vr. van 09.00 tot 17.00

Mailen
info@horecakas.nl

Reactie binnen 24 uur