Financieringen op komst!Oud-voorzitter Hans Biesheuvel van MKB Nederland is gestart met een financieel initiatief voor ondernemers.

 

Na zijn vertrek bij werkgeversclub MKB-Nederland in het najaar van 2013 richtte Hans Biesheuvel een eigen beweging op – Ondernemend Nederland (ONL). Daarmee wil Biesheuvel ondernemers op praktische wijze steunen.

Biesheuvel gaf tegenover De Telegraaf aan dat hij een financieel initiatief lanceert: De Nieuwe Ondernemersbank. Maar een echte bank is het niet, want Biesheuvel bekijkt nog of hij een bankvergunning gaat aanvragen bij De Nederlandsche Bank (DNB).

 

Doel is om ondernemers met een financieringsbehoefte tot één miljoen euro te steunen. Uit de beschrijving in De Telegraaf blijkt dat De Nieuwe Ondernemersbank de facto wil fungeren als een platform door  crowdfunding, kredietunies, private investeerders en de landelijke Kamer van Koophandel aan elkaar te koppelen.

 

Het platform bestaat uit ondernemers die krediet vragen en investeerders die leningen willen verstrekken. Partijen die eraan meedoen zijn o.a. Qredits, Kapitaal op Maat, De Kredietunie, Npex, crowdfunders en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Elke vrijdag treffen ondernemers en investeerders elkaar op een plek in het land en worden ondernemersplannen en financieringsvoorstellen uitgewisseld.

Volgens Marieke Dekker van Ondernemend Nederland gaat het in het algemeen om bedragen tussen € 50.000,00 en € 750.000,00, met een enkele uitschieter naar boven.

 

Ook een restaurant is door De Nieuwe Ondernemersbank gefinancierd.

 

(Bronnen: Z24 en BNDeStem)terug naar vorige pagina
Copyright © 2014-2014 - 2019 HorecaKas. Alle rechten voorbehouden.   Download folder